Romaner


James Lee Burke: Verdens lys
Fra amerikansk, Hovedland 2016. Originaltitel: Light of the World
Allegorisk beretning om ondskabens civilisatoriske udtryk i det moderne USA. Hovedpersonen er Dave Robicheaux, der sammen med sin ven Clete Purcel holder ferie hos en ven på en ranch i Montana, da den personificerede ondskab forulykker eller måske arrangerer en ulykke lige i nærheden. Sproget er udsøgt, handlingen mangfoldig og både livsvisdom og civilisationskritik til at tage og føle på.

Craig Russell: En frygt for sort vand
Fra engelsk, Hovedland 2015. Originaltitel: A Fear of Dark Water
Femte bind i serien om ledende chefkommissær Jan Fabel fra Polizei Hamburgs mordkommission. Romanen handler om miljø og miljøorganisationer, om cyberspace og cyberkriminalitet og om organisationer, der boltrer sig begge steder. Jagten på den såkaldte Netværksmorder fører Fabel vidt omkring i flere elementer, og han må undervejs sande, at også det vandige element, når det af den ene eller den anden grund er ude af kontrol, udgør en trussel både mod enkeltpersoner, landskaber og samfund.

James Lee Burke: Creole Belle
Fra amerikansk, Hovedland 2014. Originaltitel: Creole Belle
Bogens hovedperson er Dave Robicheaux, som i sin høje alder hvirvles ind i endnu en indviklet mordhistorie med forgreninger til organiseret kriminalitet og stor ondskab. Historien foregår som andre Robicheaux-historier i en udvidet verden med mere end tre dimensioner. Et af spørgsmålene er således, hvordan en formodet død kvinde, Tee Jolie, kan manifestere sig for Robicheaux og hjælpe ham i opklaringen af mordet på kvindens søster, der findes drivende indefrosset i en isblok i Sydstatsvarmen. Som sædvanlig i forfatterens værker udgør de lyriske beskrivelser og de moralske anfægtelser en fin overbygning på den hårdkogte handling med dens meget håndfaste sprogtone.

Peter Madsen: The Story of a Mother
Til engelsk, Carlsens Forlag, 2004. Original title: Historien om en mor
Peter Madsen’s rendition of Hans Christian Andersen’s tale.

James Lee Burke: Hvide duer ved daggry
Fra amerikansk, Hovedland 2004. Originaltitel: White Doves at Morning
Roman om Den Amerikanske Borgerkrig, som den tog sig ud set fra New Iberia, Louisiana. De centrale personer er slavepigen Flower, den unge radikale sydstatssoldat Willie Burke og nordstatssygeplejersken Abigail Dowling. Gennem disse personers tanker og handlinger, både indbyrdes og i forhold til omgivelserne, oprulles et dramatisk og skæbnetungt afsnit af USA’s historie til  akkompagnement af kraftigt artilleri såvel som  filosofiske anfægtelser og menneskelige lidelser.

Fredrik Skagen: Fri som fuglen
Fra norsk, Modtryk 2003. Originaltitel: Fri som fuglen
Tredje bind i Skagens romanserie om kriminaljournalisterne William Schrøder og Ivar Damgård (kaldet Hardygutterne) fra Adresseavisen i Trondheim.  På en fodboldrejse til Torino bliver William Schrøder ved et tilfælde blandet ind i en kvindelig norsk bankfunktionærs forsvinding fra Stadio delle Alpi. Alle frygter en forbrydelse, og Schrøder udsætter sin hjemrejse og bistår kvindens modstræbende far i en jagt fra sted til sted i det pittoreske Norditalien. De krydser blandt andet en italiensk smykketyvs vej og kommer midlertidigt i besiddelse af en formue i ædelsten.

Candace Robb: En forpestet tid
Fra amerikansk, Hovedland 2003. Originaltitel: The Riddle of St Leonard
Femte bind i middelalderromanserien om den enøjede bueskytte Owen Archer og hans kone, apotekeren Lucie Wilton. En skildring af den sorte døds tredje besøg i York i året 1369, som giver anledning til megen utryghed og mistro mellem mennesker og komplicerer opklaringen af en række mistænkelige mord på St. Leonard-hospitalet i byen.

Peter Madsen: The Story of Job
Til engelsk, Bibelselskabet (the Danish Bible Society), 2003. Original title: Historien om Job
Peter Madsen’s graphic novel based on the Book of Job from the Old Testament.

Philip Kerr: Mørkt stof – sir Isaac Newtons privatliv
Fra engelsk, Modtryk 2003. Originaltitel: Dark Matter – The private life of Sir Isaac Newton
Roman om en episode i Isaac Newtons liv. Den store matematiker har forladt Cambridge og er i 1695 blevet udnævnt til bestyrer for Den Kongelige Engelske Mønt. Han er af kongen og parlamentet blevet pålagt at opspore og retsforfølge de falskmøntnere, hvis produkter truer med at få den krigssvækkede økonomi til at bryde sammen. Newton ansætter romanens fortæller som sin assistent, og selv om denne ikke har Newtons videnskabelige tankegang, er han hurtig på pistolen og viser sig at blive en uvurderlig hjælper for Newton under de to mænds passionerede jagt på forbryderne. En historisk spændingsroman, hvor Tower of London med sin blodige og genfærdsplagede historie udgør kulissen.

Scott Turow: Sidste appel
Fra amerikansk, Hovedland 2003. Originaltitel: Reversible Errors
Roman om et dobbeltmord i en større by i USA’s Midtvesten omkring 1990 og den efterfølgende, ti år lange proces. Hovedpersonerne er en privatpraktiserende advokat, der beskikkes som ulønnet forsvarer for en dødsdømt, som har siddet ti år på dødsgangen, samt deres modpart i sagen, den kvindelige karriereadvokat, der står foran valg til distriktsanklager. Under oprulningen af gamle og nyopdukkede aspekter af sagen og dens efterforskning får læseren indblik i en lang række berørte personers liv, ligesom selve forbrydelsen først nu opklares. Romanen kan læses som et lidenskabeligt indllæg imod dødsstraffen.

Fredrik Skagen: Blitz
Fra norsk, Modtryk 2002. Originaltitel: Blitz
Andet bind i Skagens romanserie om kriminaljournalisterne William Schrøder og Ivar Damgård (kaldet Hardygutterne) ved Adresseavisen i Trondheim. En alt for voksen fjortenårig optræder som nøgenmodel i et billedblad og forsvinder sporløst. Nogenlunde samtidig gennemføres “det perfekte røveri” mod en pengetransport i Trondheims opland, og en skibsreder i Oslo sprænges i luften af en brevbombe afsendt fra Trondheim. Både politiet og journalisterne kaster sig over alle tre sager, som efterhånden viser sig at have visse fællesnævnere.

Candace Robb: En brik i kongens spil
Fra amerikansk, Hovedland 2002. Originaltitel: The King’s Bishop
Fjerde bind i middelalderserien om den enøjede bueskytte Owen Archer. Han må denne gang (vi skriver 1369) rejse fra den ene ende af England til den anden – fra Windsor i syd over York til Yorkshire Dales i nord – for at opklare en række mord, som på uforklarlig vis sker i kølvandet på kongens bestræbelser på at vinde cistercienserabbederne i de to midtengelske klostre Fountains og Rievaulx for sin sag: at få indsat sin hofarkitekt, William Wykeham, som biskop i Winchester trods pavens modstand.

Fredrik Skagen: Blomster og blod
Fra norsk, Modtryk 2002. Originaltitel: Blomster og blod
Første bind i Skagens romanserie om kriminaljournalisterne William Schrøder og Ivar Damgård ved Adresseavisen i Trondheim. Da den norske by – godt hjulpet på vej af deres egen journalistik – rystes over først ét, så to, så tre kvindemord, kaster William og senere også Ivar sig ud i efterforskningen i konkurrence med politiet, og det lykkes dem i kraft af privilegerede oplysninger at afsløre og pågribe en forbryder under dramatiske omstændigheder.

Candace Robb: Nonnens fortælling
Fra amerikansk, Hovedland 2001, lydbog 2002, bogklubudgave 2002. Originaltitel: The Nun’s Tale
Tredje bind i middelalderserien om den enøjede bueskytte Owen Archer i 1360’erne. Som udsending for ærkebiskoppen af York skal han efterforske en række mærkelige og ildevarslende begivenheder i tilknytning til en nonne, som først er løbet bort fra og siden vendt tilbage til St. Clement-klosteret – måske, måske ikke som jomfru, men i hvert fald nærmest sindssyg af skræk. Begivenhedsforløbet fører vidt omkring, såvel geografisk-politisk som psykologisk-personligt. Blandt andre møder Archer på Windsor en spion ved navn Geoffrey Chaucer.

Saul Bellow: Ravelstein
Fra amerikansk, Schønberg 2001. Originaltitel: Ravelstein
Erindringsroman om forfatterens bekendtskab med “Ravelstein” alias den afdøde kulturkritiker Alan Bloom, forfatteren til The Closing of the American Mind. Sammenvævet med en stykkevis skildring af Ravelstein får Bellow også beskrevet sit eget forfatterskabs og livs erfarings- og sansebaggrund, og bogen bliver et dybt personligt åndeligt og menneskeligt testamente fra en af det tyvende århundredes store intellektuelle forfattere.

Philip Kerr: Skuddet
Fra engelsk, Modtryk 2000. Originaltitel: The Shot
Ambitiøs romanrekonstruktion af forholdene i USA og begivenhederne omkring valget af John F. Kennedy til USA’s præsident i 1960 og koldkrigstilstanden mellem USA og Cuba – med uhyggeligt præcise paralleller til præsidentvalget i 2000 og mange pikante og ukendte detaljer fra koldkrigsæraen. Synsvinklen ligger skiftevis hos en korrupt politidirektør og en professionel snigmorder, hvilket i sig selv giver mulighed for overraskende vinkling. Romanen kan læses som en videreførelse af forfatterens meget berømmede Berlin Noir-trilogi.

Candace Robb: Vor Frues Kapel
Fra amerikansk, Hovedland 2000. Originaltitel: The Lady Chapel
Andet bind i serien om den enøjede, middelalderlige bueskytte Owen Archer, som nu er blevet gift med Apotekerrosen, men af ærkebiskoppen bliver udsendt for at efterforske et par mord, som viser sig at stå i forbindelse med den igangværende krig mellem England og Frankrig.

Candace Robb: Apotekerrosen
Fra amerikansk, Hovedland 2000, lydbog 2000. Originaltitel: The Apothecary Rose
Middelalder-spændingsroman om bueskyttekaptajnen Owen Archer, der i 1360’erne efter at have mistet synet på det ene øje bliver sendt til York som spion for Yorks ærkebiskop og Englands lordkansler og dér møder den aldrende apotekers unge smukke kone.

Philip Kerr: Den anden engel
Fra engelsk, Modtryk 1999, Asschenfeldts Bogklub 2000. Originaltitel: The Second Angel
Roman om et samfund i den ikke så fjerne fremtid, hvor en blodsygdom har ført til apartheidlignende tilstande, men også om blod og dna og kvantecomputere som springbræt til en helt anden fremtid.

Philip Kerr: Femårsplanen
Fra engelsk, Modtryk 1998, Asschenfeldts Bogklub 2000. Originaltitel: A Five-Year Plan
En på flere måder filmisk roman om Dave Dulanotoff, der har siddet fem år i fængsel i Florida for foragt for retten og nu vil kræve sin del af “det gode liv” og samtidig gøre et par regnskaber fra fortiden op.

Peter Mayle: Jagten på Cézanne
Fra engelsk, Schønberg 1998, lydbog 2000. Originaltitel: Chasing Cézanne
Humoristisk roman om den unge fransk-irske fotograf André, der er ved at gøre karriere som interiørfotograf for et magasin i New York, da han ved et tilfælde bliver vidne til et kunsttyveri. Ved at forfølge sagen roder han sig ind i en mængde genvordigheder fra højst uventede sider, men han lærer også Cyrus og Lulu at kende, og det bliver han glad for, da krudtrøgen har lagt sig.

James Lee Burke: En rose fra Texas
Fra amerikansk, Hovedland 1998, Samlerens Bogklub 1998, L&R Paperback 1999, Hovedland 2011. Originaltitel: Cimarron Rose
Roman om advokaten Billy Bob Holland, der efter en omtumlet tilværelse som Texas Ranger og offentlig anklager har slået sig ned som forsvarsadvokat i en lille by i Texas. Vi følger en bestemt retssag, som giver ham anledning til at grave dybt i både sin egen, sin fars og sin oldefars fortid, samt til at lære sin søn med en anden mands kone at kende – og få sønnen frikendt for et mord.

Philip Kerr: Esau
Fra engelsk, Modtryk 1998, Asschenfeldts Bogklub 1998. Originaltitel: Esau
Filmisk roman om den professionelle bjergbestiger Jack Furness, der på foranledning af sin veninde universitetslektor Stella Swift organiserer en ekspedition til Himalaya med både en officiel og en mindre officiel dagsorden – som bliver infiltreret af en CIA-agent på hastemission for det amerikanske efterretningsvæsen.

Philip Kerr: Et tysk rekviem
Fra engelsk, Modtryk 1997, lydbog 1998, paperback 1998, Asschenfeldts Bogklub 1998, ny paperback 2007. Originaltitel: A German Requiem
Tredje bind i trilogien Berlin Noir, der handler om privatopdageren Bernie Gunthers oplevelser i kølvandet på Anden Verdenskrig. Bogen tager udgangspunkt i et udbombet Berlin anno 1948, men Bernie hyres til at løse en sag i Wien, hvor en af hans tidligere kolleger står anklaget for mord. Under sagens optrævling løber Bernie ind i gamle bekendte fra Berlin, og det viser sig, at de tidligere topnazister nu arbejder for krigens ubestridte sejrherre.

Peter Mayle: Alt har interesse
Fra engelsk, Schønberg 1997, lydbog 1998. Originaltitel: Anything Considered
Humoristisk og følsom roman om den engelske dagdriver og tidligere reklamefilmmand Luciano Bennett, som efter at være blevet franarret sine penge skal finde en måde at opretholde et tilpas stilfuldt liv på i sit selvvalgte eksil i Provence. Hans søgen fører ham frem til en anden eksilenglænder, som er rigmand og storskurk. Handlingen udarter herefter til romantisk action-farce.

James Lee Burke: Cadillac Jukeboks
Fra amerikansk, Hovedland 1997. Originaltitel: Cadillac Jukebox
Niende bind i romanserien om politimanden Dave Robicheaux. Symbolladet roman om enheden mellem natur og historie i Louisiana. Robicheaux’ barndoms- og ungdomsvenner er blevet henholdsvis tvetydig randeksistens, guvernørkandidat og -hustru. Sideløbende med oprulningen af deres personlige fortid gennemfører romanen et karaktermord på den demokratisk-liberale, midaldrende politikertype i USA.

Philip Kerr: Den blege forbryder
Fra engelsk, Modtryk 1997, lydbog 1997, paperback 1998, Asschenfeldts Bogklub 1998, ny paperback 2007. Originaltitel: The Pale Criminal
Andet bind i trilogien Berlin Noir, der handler om den tidligere privatopdager Bernie Gunthers oplevelser i Berlin 1938. Bernie tvangsansættes på ny i Berlins kriminalpoliti og opklarer en række mord på unge, blonde piger. Sagen fører ham dybt ned i de sorteste lag af nazismens psykopatologi og kulminerer op til Krystalnatten.

Philip Kerr: Martsvioler
Fra engelsk, Modtryk 1996, lydbog 1997, paperback 1997, Asschenfeldts Bogklub 1998, ny paperback 2007, hardback 2008. Originaltitel: March Violets
Første bind i trilogien Berlin Noir, der handler om privatopdageren Bernie Gunthers oplevelser i Berlin 1936. Via en tilsyneladende triviel sag om et juveltyveri hvirvles Bernie ind i topnazisternes lyssky forehavender, og hans personlige integritet kommer på hårde prøver.

James Lee Burke: Flammende Engel
Fra amerikansk, Hovedland 1996, L&R paperbacks 1998. Originaltitel: Burning Angel
Ottende bind i romanserien om Dave Robicheaux. Fortiden, både den personlige og de amerikanske sydstaters, spiller en vigtig rolle i denne symbolske roman om kampen mellem godt og ondt, sort og hvidt.

Philip Kerr: Grillristen
Fra engelsk, Modtryk 1996, lydbog 1997, Asschenfeldts Bogklub 1998. Originaltitel: Gridiron
Stor teknologisk-visionær roman om opførelsen af en “intelligent bygning” i San Francisco. I et sprog, der henter sin kolorit fra arkitektur, edb og de gammeltestamentlige myter om livets træ, syndfloden og Babelstårnet, fortælles historien om den succesrige, men utålelige arkitekts nye bygning, der selv skal kunne styre alle bygningsfunktioner og lære nyt undervejs via computere forbundet i neurale netværk. Computerne lærer fint, men ved et djævelsk uheld får de et forkert input at gå ud fra, og det tårnhøje helvede II er en realitet.

Robyn Sisman: Et særligt forhold
Fra engelsk, Lindhardt & Ringhof 1996, 12 Bøger 1996. Originaltitel: Special Relationship
Roman om den amerikanske præsidentkandidat Jordan Hope med en fortid som stipendiat ved Oxford University i slutningen af 1960’erne og hans forhold til den engelske forlagsredaktør Annie Hamilton (med en fortid samme sted, samme tid), som han ikke blev gift med.

Philip Kerr: Grusjko
Fra engelsk, Modtryk 1995, lydbog 1996, Asschenfeldts Bogklub 1998. Originaltitel: Dead Meat
Roman om politiopdageren Grusjko fra Skt. Petersborg, der i årene efter Sovjets sammenbrud stilles over for tilsyneladende gemen mafiakriminalitet, som dog viser sig at stå i forbindelse med radioaktiv forurening og handlingslammede myndigheder.

Fay Weldon: Splid
Fra engelsk, Lindhardt & Ringhof 1995, paperback 1996. Originaltitel: Splitting
Angelica fra den lille midtengelske by bliver rockstjerne og gifter sig ind i den lokale landadel. Hermed lægges grunden til en indre splittelse, som konkret illustreres ved Angelicas udspaltning i fire-fem vidt forskellige personligheder, hvis indbyrdes dialog og magtkamp er romanens bærende idé.

James Lee Burke: Dixie
Fra amerikansk, Hovedland 1995, lydbog 1996. Originaltitel: Dixie
Syvende bind i James Lee Burkes romanserie om politimanden, vietnamveteranen, eksalkoholikeren, lystfiskeren og katolikken Dave Robicheaux fra New Iberia, Louisiana, som på grund af sit venskab med en jødisk forretningsmand bliver genstand for organiserede amerikanske nynazisters nærgående interesse.

Jürgen Ebertowski: Esbeck og Mondrian
S.m. Anne-Mette Rathsach. Fra tysk, Modtryk 1994, lydbog 1996. Originaltitel: Esbeck und Mondrian
Spændingsroman, som udspiller sig i Japan og i Tyskland efter murens fald. Den tyske oversætter Esbeck bor og arbejder i Japan og bliver ved et tilfælde opmærksom på en japansk-hollandsk-tysk kunstsmuglerring på højt plan. Humoristiske og indfølende miljø- og kulturbeskrivelse.

Peter Mayle: Hotel Pastis
Fra engelsk, Schønberg 1994, lydbog 1995. Originaltitel: Hotel Pastis
Humoristisk og følsom roman om reklamebureauindehaveren Simon Shaw, der som led i sin midtvejskrise opgiver sit London-bureau og slår sig ned i Provence, hvor han opbygger et hotel. Sideløbende hermed gennemfører en gruppe provencalske fidusmagere et bankkup i en naboby, med uventede konsekvenser for Simon og hans hotel.

James Lee Burke: Genfærdsgeneralen
Fra amerikansk, Hovedland 1994, lydbog 1994, paperback 2000, Hovedland 2011. Originaltitel: In the Electric Mist with Confederate Dead
Sjette bind i James Lee Burkes romanserie om politimanden, vietnamveteranen, eksalkoholikeren, lystfiskeren og katolikken Dave Robicheaux fra New Iberia, Louisiana. Sump- og stemningsmættet roman på flere planer om Daves arbejde med opklaringen af en række mord på børn og unge, om et californisk filmholds indspilning af nogle scener til en film om Den Amerikanske Borgerkrig, samt om Daves møde med et par af skuespillerne og med sydstatsgeneralen John Bell Hood.

Philip Kerr: En filosofisk efterforskning
Fra engelsk, Schønberg 1993. Originaltitel: A Philosophical Investigation
Filosofisk roman om kriminalkommissær Jake fra New Scotland Yard og hendes jagt på en morder, der overfalder såkaldt VMN-negative mandlige ofre. Handlingen foregår i 2013, og morderen, som selv er VMN-negativ, gør efter egen formening samfundet en tjeneste ved at udrydde sine “brødre” og omgiver i det hele taget sine handlinger med et stort filosofisk og intellektuelt apparat.

Nicholas Luard: Himalaya
Fra engelsk, Wangel 1993. Originaltitel: Himalaya
Iona, hvis engelske aristokratfar og rige amerikanske mor i al hemmelighed vil skilles, bliver sendt med sin onkel, en amerikansk naturforsker, på ekspedition i Himalaya-bjergene, hvor hun farer vild i en snestorm og ender hos yetierne. De er opdelt i to klaner, der ernærer sig som henholdsvis jægere og samlere, og Iona kommer trods sin indledende mistro og afsky til at forstå og holde af yetierne. Da hun efter en hel sommer i deres afsondrede dal igen vender tilbage til menneskesamfundet, har hun fået uddybet sin menneskeforståelse betydeligt.

James Lee Burke: En støvet hvid aura
Fra amerikansk, Hovedland 1993, lydbog 1994. Originaltitel: A Stained White Radiance
Femte bind i James Lee Burkes romanserie om politimanden, vietnamveteranen, eksalkoholikeren, lystfiskeren og katolikken Dave Robicheaux fra New Iberia, Louisiana. Robicheaux bliver hvirvlet ind i tre lokale søskendes problemer: en TV-prædikant, en Amnesty International-aktivist, der samtidig er Daves ungdomskæreste, og en oliemand, hvis fortid hos CIA har ført ham ud i visse farlige aktiviteter, hvor hans modstandere nu bliver mafiaen i New Orleans.

James Lee Burke: Flamingo Blues
Fra amerikansk, Hovedland 1992, lydbog 1993, paperback 1999. Originaltitel: A Morning for Flamingoes
Fjerde bind i James Lee Burkes romanserie om politimanden, vietnamveteranen, eksalkoholikeren, lystfiskeren og katolikken Dave Robicheaux fra New Iberia, Louisiana. Robicheaux skydes under sit arbejde ned af en dødsdømt forbryder og udstyres derefter af forbundsmyndighederne med en dækidentitet og “sendes indenfor” hos mafiaen i New Orleans. Han skal fælde den ledende narkotikaforhandler, men som denne på et tidspunkt bemærker, “kommer Daves hjerte i vejen for hans hjerne”. Moralisten Robicheaux ender med at “løse” problemerne på sin egen, ikke helt reglementerede facon. Louisianas cajun-kultur danner baggrund for en del af efterforskningen.

Jean Warmbold: Den Hvide Hånd
Fra amerikansk, Hovedland 1992, lydbog 1992. Originaltitel: The White Hand
Freelancejournalisten Sarah Calloway overværer tilfældigt et mord på en ung, gravid kvinde. Hun opdager, at politiet tilsyneladende er involveret i mordet, og hun har som den eneste set kvinden afsende et brev forud for mordet. Hun finder ud af, hvem brevet er til, og får på denne måde fat i en mærkelig meddelelse i kodesprog. Under sine forsøg på at afkode den møder hun katolske præster, halvfascistiske narkotikasmuglere, almindelige jævne amerikanere, illegale mellemamerikanske immigranter og stenrige narkobagmænd – og trænger langt ind i de politiske forbrydelsers verden.

James Lee Burke: Neon Regn
Fra amerikansk, Hovedland 1992, lydbog 1993, L&R paperbacks 1994, 2. udg. paperback 1998; Hovedland-People’s Price 2009. Originaltitel: Neon Rain
Første bind i James Lee Burkes romanserie om politimanden, lystfiskeren og katolikken Dave Robicheaux. Robicheaux finder under en fisketur i Louisianas sumpområder liget af en ung sort pige. Han får mistanke om, at hun er blevet myrdet, graver sig ned i sagen – og opdager, at pigens død er en udløber af langt alvorligere forbrydelser højere oppe i samfundssystemet. Louisianas eksotiske natur og den lokale cajun-kultur er sammen med Dave Robicheauxs eksistentielle problemer hidrørende fra bl.a. Vietnamkrig og alkoholisme baggrunden for bogens handling.

Joan Smith: Forlad mig ikke på den måde
Fra engelsk, Forum 1991, lydbog 1993. Originaltitel: Don’t Leave Me This Way
Spændingsroman om litteraturforelæseren Loretta Lawson, der juleaften uventet får Sandra, en tidligere bekendt, som logerende. Sandra bliver boende i flere dage, men forsvinder pludselig sporløst og uden bagage nytårsaften og findes død i sin bil. Loretta engagerer sig i den afdødes sag, og hendes efterforskning er krydret med tanker om feminismen før (1970’erne) og nu (1988).

James Lee Burke: Black Cherry Blues
Fra amerikansk, Hovedland 1991, lydbog 1992, L&R paperbacks 1997, Nyoptryk, Hovedland 2011. Originaltitel: Black Cherry Blues
3. bind i romanserien om den tidligere politimand Dave Robicheaux. Dave møder en gammel kammerat og bliver opmærksom på overgreb mod naturen i Sortføddernes reservat i Montana. Han opklarer et dobbeltmord og renser sig for en falsk mordtiltale i Louisiana.

James Hall: Tropisk Kulde
Fra amerikansk, Modtryk 1991, lydbog 1993. Originaltitel: Tropical Freeze
Fra amerikansk, fortsættelse af samme forfatters roman I ly af dagen. Thorn lever uden for samfundsøkonomien på The Keys syd for Florida. Her møder han Benny Cousins, tidligere forbundsagent, som har slået sig ned som privat sikkerhedsrådgiver og driver en lyssky immigrationsservice. Thorns bedste ven, hans nye kæreste og han selv får på forskellige måder Bennys kærlighed at føle. Den humoristiske antihelt klarer nogle af skærene.

Charles MacLean: Spejderen
Fra amerikansk, Modtryk 1990. Bogklubben 12 Bøger 1992. Lydbog 1993. Originaltitel: The Watcher
Spændingsroman om normalitet, paranormalitet, psykiatri og sindssyge. Pågående uhyggelig skildring af pæn computermands psykiske opløsningsproces.

James Lee Burke: Delta Blues
Fra amerikansk, Hovedland 1990, lydbog 1992, L&R paperback 1996, Hovedland-People’s Price 2009. Originaltitel: Heaven’s Prisoners
Indstillet til Rosenkrantz-prisen 1991. Psykologisk og eksistentiel spændingsroman, 2. bind i serien om den tidligere politimand Dave Robicheaux, der privat involveres i mafiaagtig kriminalitet i forbindelse med narkotikasmugling i det sydlige Louisiana og må betale en høj pris for sin retlinethed.

James Hall: I ly af dagen
Fra amerikansk, Modtryk 1989. Originaltitel: Under Cover of Daylight
Psykologisk thriller om Thorn og Sarah, der parallelt med voldsomme begivenheder i en sag om miljø contra økonomisk vinding kæmper sig fri af hver deres fælles traumatiske fortid.
Læs mere